SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA UPORABE SPLETNE STRANI

Splošni pogoji in pravila

SPLOŠNE DOLOČBE


Splošni pogoji spletne trgovine ESEN WOODCRAFT so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Podatki o podjetju Esen, Matija Rižner s.p. Ulica Štravhovih 39 2000 MariborSlovenija DŠ: 54919231 Matična številka: 6888267000 Telefon: 040 735 917 Email: info@esen-woodcraft.com Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani ESEN WOODCRAFT, pravice in obveznosti uporabnika ter urejajo odnos med ESEN WOODCRAFT in obiskovalcem spletne strani. Obiskovalca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku obiska ali izpolnitve kontaktnega obrazca (oddaje naročila). Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate. Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače. Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.
VSEBINE NA SPLETNI STRANI


Vsebina, objavljena na spletnih straneh Esen Woodcraft je lastno avtorsko delo in ohranja vsa opozorila o avtorskih pravicah. Torej se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Esen Woodcraft (v nadaljevanju ponudnik) skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev. Ponudnik na spletni strani objavlja predvsem informacije o svojih izdelkih in storitvah ter informacije, ki so v (neposredni ali posredni) povezavi z uporabniki. V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Na spletni strani se lahko tudi objavljene povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin. Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3 teh splošnih pogojev.
IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI


Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost. Ponudnik spletne strani ne prevzema nikakršne odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na svetovnem spletu ali posredovano ponudniku v objavo. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in pravilnost, na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.
PIŠKOTKI


Kaj so piškotki? Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Ali uporabljamo samo osnovne piškotke? Nekatere naše strani ali podstrani lahko uporabljajo dodatne ali drugačne piškotke od zgoraj navedenih. Ti piškotki so lahko namenjeni tudi spremljanju statistike (Facebook, Google Analytics) o vaših obiskih nas spletni strani, z namenom izdelave še bolj kvalitetne in personalizirane vsebine za uporabnika. V takem primeru piškotke podrobneje predstavimo v posebnem obvestilu in vas vprašamo, ali soglašate z uporabo teh piškotkov. Več informacij o piškotkih najdete na strani ZASEBNOST IN PIŠKOTKI.
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV


Osebne podatke se obdeluje izključno za namene za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja. Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletni strani Esen Woodcraft v skladu z evropsko uredbo GDPR, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Ponudnik ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov. Ponudnik izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo. Več informacij o varstvu osebnih podatkov najdete na strani ZASEBNOST IN PIŠKOTKI.
NAROČILA PREKO KONTAKTNIH OBRAZCEV


Naročila, ki jih uporabniki opravijo preko kontaktnih obrazcev, se smatrajo zgolj kot povpraševanje. Po izpolnitvi kontaktnega obrazca stopimo z vami v kontakt in vam posredujemo vse informacije, ki so potrebne za izvedbo naročila (predračun, način dostave, način plačila, dobavni rok, itd). Z izpolnitvijo obrazca se obiskovalci strinjajo s splošnimi pogoji in pravili uporabe spletne strani.
PRIJAVA NA DOGODKE


Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja prijavo na dogoke. Pri tem ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov) in ime ter priimek, ki ga vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen organizacije dogodka in za obveščanje prijavljenih na dogodek o informacijah, vezanih na dogodek in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Z izpolnitvijo obrazca se obiskovalci strinjajo s splošnimi pogoji in pravili uporabe spletne strani.
AVTORSKE PRAVICE


Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine, razen tistih, ki so kot avtorsko proste označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu.
KONTAKTNI PODATKI


V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani, nam to prosim sporočite na info@esen-woodcraft.com. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani. Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.
PONUDBA IZDELKOV IN CENE


Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ESEN WOODCRAFT ažurirajo in spreminja pogosto. Cene ne vsebujejo DDV, saj nismo davčni zavezanci.