NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠNJA IN ODGOVORI

Najpogostejša vprašanja

Kako negovati naše lesene izdelke?


- Ne umivamo jih v pomivalnem stroju. - Ne puščamo jih v vodi. - Očistimo jih le s toplo vodo ali uporabimo ekološki detergent. - Po umivanju jih obrišemo s suho, čisto krpo. - Občasno jih naoljimo. Ob upoštevanju navodil, bodo leseni izdelki dolgo služili svojemu namenu. V primeru, da se na izdelku pojavi razpoka ali da se izdelek poškoduje, vam nudimo brezplačno popravilo izdelka. Vsi leseni izdelki znamke Esen so zaščiteni z ekološkim lanenim oljem, ki delno zaščiti les pred vlago. Lesene izdelke negujemo tako, da jih na 3-6 mesecev ponovno premažemo z lanenim oljem in počakamo da se vpije. Zelo primerno je tudi orehovo olje, lahko pa uporabimo kar olivno olje. Po dolgotrajni uporabi in v primeru neprijetne arome desk, priporočamo obnovo deske s soljo in limon. To naredite tako, da sol posipate po deski, vzamete polovičko limone in z njo utirate sol po deski, pri tem pa rahlo stisnete tudi limono, da priteče sok. Za tem pustite sol stati 5 minut, nato pa lahko odstranite in pobrišete površino. Tako bo površina naših desk ostala zelo čista in sveža.
Katere vrste lesa uporabljamo za naše izdelke?


Uporabljamo predvsem vrste lesa kot so oreh, hruška, češnja. Vedno iščemo posebne kose lesa, ki imajo edinstvene vzorce, saj izdelujemo premium izdelke in to mora izgled in vrsta lesa izražati.
Kje pridobivamo les?


Največ lesa pridobimo pri lokalnih slovenskih kmetijah, ki nam omogočijo odkup lesa. Vsi naši izdelki so tako izdelani iz slovenskega lesa. Nekaterih vrst lesa v Sloveniji seveda primanjkuje, zato smo toliko bolj vztrajni in obiščemo veliko lokalnih kmetij.
Ali izvajate tudi delavnice?


Da. V ljudeh se prebuja želja po delu z lesom, le redki pa imajo pogoje in primeren les, da bi lahko ustvarili nekaj uporabnega in lepega zase ali za druge. Tako je nastala ideja, da organiziramo lesne rokodelske delavnice, kjer skupaj oblikujemo in izdelujemo čudovite izdelke, od kuhinjskih pripomočkov, nakita, škatlic, polic in ostalih stvari iz lesa. KAKŠNE IMATE KORISTI OD DELAVNICE?

  • Čas, ki si ga vzamete zase in ustvarite s svojimi rokami nekaj, kar boste uporabljali vsak dan.
  • Delo z lesom je za človeka meditacija, ki ima na koncu otipljiv rezultat.
  • Navdušenost človeka, ko nekaj sam izdela in spozna da je tudi on kreator.
  • Povezovanje z drugimi ljudmi, ki imajo iskro ustvarjanja v sebi.
  • Prebujanje otroka v sebi, ki se spontano igra, oblikuje in izdeluje vedne nove oblike in se prepušča dinamičnemu toku.
NA DELAVNICAH BOSTE PREJELI:
  • Kos čudovitega, plemenitega slovenskega lesa (oreh, češnja, javor,…).
  • Strokovno pomoč pri izdelavi vašega izdelka.
  • Možnost uporabe vseh pripomočkov in strojev za izdelavo izdelka (pod vodstvom mentorjev).
  • Izkušnjo oblikovanja in obdelovanja lesa.
  • Izdelek, ki bo služil vam in vašemu domu ali kot unikatno darilo izpod vaših rok.
Imate še kakšno dodatno vprašanje, preden se odločite za prijavo na našo delavnico? Pišite nam na info@esen-woodcraft.com.
Koliko ljudi se lahko lahko maksimalno prijavi na en termin vaše delavnice?


Na eno delavnico se lahko prijavi maksimalno 5 oseb. Le tako se lahko maksimalno posvetimo vsakemu posebej in mu pomagamo pri izdelavi želenega lesenega izdelka.